dilluns, 10 de setembre del 2012

Serreig d'arròs

Paspalum dilatatum Poiret


Herbassar format pel serreix d'arròs, Riba-roja d'Ebre


El serreig d'arròs és una herba amb rizoma repent que sovint creix formant mates no massa denses, supera de vegades 1,5 m.



Raïm format per altres raïms d'espiguetes, florida a l'agost, Ascó
La Inflorescència supera els 20 cm, està formada per més de 3 espigues rarament més de 5 o menys de 3, la seva posició a la tija és clarament distants entre elles.



Raïms d'espiguetes, florida a l'agost, Ascó


Les fulles sovint superen el mig metre i tenen menys de 1,5 cm d'amplada, tenen una lígula evident de fins a 4 mm. Les espigues, de fins a 10 cm, tenen les espiguetes en dues rengleres, són biseriades; sols és evident la gluma superior que té fins a 9 nervis i és pilosa; la lema és semblant a la gluma superior però no és pilosa.



Detall d'un raïms d'espiguetes, florida a l'agost, Ascó


Viu a diversos hàbitats però amb preferència als indrets que de vegades estan anegats, herbassars humits, i que en altres èpoques de l'any pateixen forta sequera.

És apreciada en jardineria per la seva resistència al trepig i a la pastura.

És nativa d'Àmerica del Sud i, al nostre territori, és invasora en grau mitjà. Es va introduir a començament del segle XX, la vam recol·lectar i veure com a raríssima als anys 80 i ara ha esdevingut comuna a la nostra comarca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Campanera cabdellada

Convolvulus lanuginosus Desr. , Encycl. [J. Lamarck & al.] 3(2): 551 (1792 ) =  Convolvulus  argentatus Pourr. Jacq. =  Convol...