divendres, 28 de desembre del 2012

Vinebre


Vinebre, vist des del camí de Barbers, desembre de 2012

A la foto de dalt podem veure el poble de Vinebre al marge esquerre de l'Ebre, vist des del camí de Barbers (Ascó) al marge dret del riu per on passava el camí de Sirga. A primer terme hi ha el bosc de ribera, dominat pels àubens; entre l'aubera i el poble, els camps encara en terme d'Ascó, amb algun sembrat que comença a sortir. Al fons, a sobre del campanar, es veu la Punta de la Bruixeta i el Tossal de Canta-ranes cap a la serra del Rovelló; al fons a la dreta el límit nord-est de la Serra del Tormo.


Punta de la Bruixeta, vista des del Tossal de Canta-ranes, Vinebe, setembre de 2012

Punta de la Bruixeta (190 m.) vista des del extrem sud-oest de la serra del Tossal de Canta-ranes (238 m) entre els termes de Vinebre i la Torre de l'Espanyol;  al darrere la plana conreada entre la Torre de l'Espanyol i Vinebre al marge esquerre de l'Ebre; al fons les muntanyes que limiten la Ribera d'Ebre amb la Terra Alta.


Punta de la Bruixeta

Base de la Punta de la Bruixeta; darrere de l'indicador un bancal abandonat d'oliveres, colonitzat per argelagues, romers i ginesta vimenera, entre d'altres mates.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Campanera cabdellada

Convolvulus lanuginosus Desr. , Encycl. [J. Lamarck & al.] 3(2): 551 (1792 ) =  Convolvulus  argentatus Pourr. Jacq. =  Convol...